logo
امروز : چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۲۴
[ شناسه خبر : ۴۳۱۷۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
کارشناس شبکه بهداشت ماهنشان خبر داد:

انجام اقدامات کنترل تب مالت در ماهنشان

انجام-اقدامات-کنترل-تب-مالت-در-ماهنشان-
کارشناس بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان ماهنشان گفت: با توجه به افزایش موارد تب مالت در ماهنشان، تیم بهداشت با برگزاری جلسات آموزشی و تاکید بر رعایت بهداشت دامداری و واکسیناسیون برای کنترل این بیماری اقداماتی را آغاز کرده است.

هادی علیزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: با توجه به افزایش موارد ابتلا به بیماری تب مالت (بروسلوز) تیمی از واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت شهرستان ماهنشان تشکیل شد.

بیشتر بخوانید

وی افزود: این تیم با هدف آموزش و پیگیری مشکلات دامداران جلساتی را با حضور مردم به‌ویژه دامداران برگزار کرد.

کارشناس بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان ماهنشان ابراز کرد: در این جلسات، راه‌های انتقال و روش‌های پیشگیری از بیماری تب مالت به دامداران آموزش داده شد. 

وی با اشاره به اینکه تاکید اصلی بر لزوم استفاده از تجهیزات حفاظتی مانند دستکش، ماسک، چکمه و لباس مخصوص هنگام شیردوشی، ورود به اصطبل یا محل نگهداری دام بود، ادامه داد: انتقال این بیماری از دام به انسان بوده و انتقال انسان به انسان تقریباً صفر است و همچنین، دامداران ملزم به نگهداری لباس‌های آلوده دور از محل زندگی خود شدند.

علیزاده عنوان کرد: عدم دپو کردن فضولات حیوانی در سطح روستا به‌خصوص نزدیک محل زندگی، بهسازی محل نگهداری دام‌ها سیمانی کردن کف آن، از دیگر موارد آموزشی بود.

وی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون دام‌ها که توسط دامپزشکی انجام می‌شود به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از تب مالت معرفی شد، تصریح کرد: دامداران ملزم به همکاری با دامپزشکی برای انجام واکسیناسیون رایگان دام‌ها شدند.

کارشناس بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان ماهنشان با اشاره به اینکه مشکل دیگری که مطرح شد، تولید پنیر غیربهداشتی بود، خاطرنشان کرد: نبود کارگاه مناسب برای تولید محصولات لبنی و عدم امکان نظارت بر تولیدی‌های خانگی منجر به انتقال بیماری از طریق مصرف لبنیات به خصوص پنیر غیربهداشتی شده بود.

وی ادامه داد: از این‌رو، از مردم درخواست شد تا لبنیات را فقط از مکان‌های مطمئن و دارای مجوز بهداشتی تهیه کنند.

علیزاده مطرح کرد: با رعایت اصول بهداشتی همکاری با دامپزشکی و واکسیناسیون به موقع دام‌ها، می‌توان از شیوع بیشتر بیماری تب مالت در مناطق روستایی و سایر نقاط جلوگیری کرد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر